pondělí 7. července 2014

O novém blogu

Zdravím všechny, kteří nyní čtou, a jsem velice ráda, že jste vůbec na tuto stránku narazili. Protože je úplně nová :-) Rozhodla jsem se totiž založit si blog - vedle toho, že provozuji salon se specializací na prodlužování vlasů. Na jednu stranu pro mě bude jednoduché psát o něčem, popřípadě natáčet videa, na stranu druhou budu asi často číst komentáře, že je to celé jen reklama na salon...

Proto se pokusím vše co nejlépe objasnit hned na začátku. Když se někdo rozhodne psát si svůj blog, je jasné, že někde pracuje, něco ho baví, něčím se zabývá a má nějaké koníčky. A pokud je jeho práce zajímavá, také o ní píše. A já jsem celý tento případ. Dělám něco, co mě naplňuje a baví, a ve svém salonu trávím většinu času, prakticky tedy ani o ničem jiném psát nemůžu :-) A zároveň skutečně JE o čem psát, protože můj "druhý domov" je opravdu studnicí zkušeností a zážitků, se kterými bych se ráda podělila. 

A věřte mi, že to občas třeba nebude ani něco, co by se dalo nazvat reklamou... :-) Protože až ztratím ostych, možná se podělím i o to, co jsem třeba pohnojila :-) Také jsem jenom člověk. A je mi 26 let a podnikám od relativně útlého věku - což zahrnuje veškeré možné přednosti, ale i neřesti a slabiny.

Ale právě proto, že svojí prací žiju, naplňuje mě a vše okolo toho mě baví a svoji práci dělám srdcem, vím, že právě tím se odlišuju od jiných mnohých majitelů salonů nebo holek, co prodlužují vlasy, a VÍM, že to je cítit i tak, ale stejně mám jakousi vnitřní potřebu to dát najevo ještě víc (například blogem), a při té příležitosti předat dál svoje zkušenosti a podělit se o něco málo z chodu salonu a prodejny vlasů.

Mrkněte na video, kde jsem se rozpovídala o svém vztahu k práci, k salonu a vlasům:


A zároveň se Vás ptám - co byste si pro začátek rádi přečetli nebo o čem natočit video?
Co byste se rádi dozvěděli, popřípadě co Vás absolutně nezajímá? :-)


Už se velice těším, až se to tu "trochu rozjede" :-) a budu moc ráda, pokud s stanete věrnými čtenáři blogu.

Vaše Petra.

7 komentářů:

  1. Ahoj Petro, nejsem tak uplne dlouhovlaska a ani nemam vlasy prodlouzene, nicmene po shlednuti tveho FB, webu, youtube, blogu jsi me zaujala tvou vasni pro vlasy a tak bych te rada pozadala o radu..... Snazim se pomerne dlouho vyresit takovy "problem".... Mam chlupate vlasy!! Nedokazi rici, zda jsou ponicene, pretrhane a nebo proste mam takove vlasy od prirody. Mam vlasy po ramena, jemne, lehce vlnite, masti se mi dost pokozka hlavy, konce suche a mam hodne takovych tech "pidi baby vlasku" a pred mesici jsem si nechala zesvetlit konce, coz tu chlupatost zvyraznilo. Pouzivala jsem Kerastese, ted mam ctyri mesice Tahe, vlasy jsem pred mesicem presala foukat a nechavam volne schnout. Nicmene ta chlupatost pretrvava. A tak zadam o radu....znacku, radu, stylingovy produkt?.. Dekuji predem za radu a preji hodne uspechu!!! Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásný vzkaz a samozřejmě i za důvěru! Přesně vím, co máš na mysli. Bývá to často způsobeno několika věcmi:
      - chozením spát s mokrou hlavou
      - spaním s volně rozpuštěnými vlasy ("rozválejí" se)
      - česáním vlasů za mokra (s čímž souvisí třeba i to, že si člověk nepročeše vlasy, než si je jde mýt, a poté si je ještě myje chaotickým, cmodrchavým způsobem)
      - dřením ručníkem při sušení (je dobré vodu z vlasů jen jemně vymačkat)
      Myslím si, že pokud bys začala dodržovat těchhle pár věcí, postupem času se vlásky vylepší! ;-) Ještě jednou děkuji moc za milý vzkaz, díky moc! :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, zajímalo by mě jestli máte nějaké zkušenosti s Brazilským keratinem. Osobně nad ním dost váhám. Příjde mi to až nemožné když koukám na fotky před a po a na druhou stranu jsem od pár kadeřnic slyšela, že to taky není taková bomba a že je v tom dost svinstva. Tak bych se v tom ráda zorientovala a poradila u někoho, kdo vlasům opravdu rozumí popřípadě by mě zajímala i možnost aplikace na prodloužené vlásky od vás. Budu moc ráda za vaši radu a přeji krásný zbytek večera. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za dotaz! Brazilský keratin má podle mě své opodstatnění jen u silných přírodních vlasů, které mají svoji přirozenou strukturu krepatou. Na rovné vlasy tedy nemá smysl, a především je vysloveně nevhodný na jakékoli jemné vlasy, tím spíš pokud jsou barvené nebo zesvětlované. Jemné vlasy BK vyloženě zničí. Fotky před a po bývají foceny "začerstva", tak jsou vlasy pěkně vyžehlené, proto to tak hezky vypadá. Ale obecně zkrátka brazilský keratin nedoporučuji.

      Vymazat
  3. Zdravím Vás...moc Vám fandím máte hezká videa atd.:-)Mám otázku-půjdu na zhuštěni vlasů.... 30 ks praminku.myslíte že bude vidět změna?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji moc za zprávičku! :-)
      Ano, na zahuštění stačí i 30 pramínků. Je to takové množství, že okolí to nebude nápadné (jen Vám začnou třeba chválit nový účes :-) ale vysloveně nepoznají, že se jedná o zahuštění), ale hlavně budete mít z vlasů dobrý pocit Vy! Když si chytnete culík do ruky, ucítíte, že je těch vlasů o mnoho více a věřte mi, že si snadno zvyknete ;-) Určitě do toho jděte a těšte se!

      Vymazat
  4. Já naprosto nesnáším takové ty radikální přeměny vlasů, protože jen když si představím, kolik se do těch vlasů v důsledku dostane chemie a jak jsou potom zničené, tak je mi i trochu špatně :) Dala bych přednost spíše tomuto, protože to vlasy poškodí určitě méně. Z té záporné strany je ale nutné říct, že změna asi nebude tak rychlá a viditelná jako s tou běžnou kosmetikou, i když jsem s touto kosmetikou žádnou radikální proměnu nezkusila :)

    OdpovědětVymazat